Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Febra musculară: remedii de recuperare

Știi prea bine sentimentul acela al durerile care pot rezulta din începerea unei noi rutine de antrenament sau din a te împinge să lucrezi mai tare și mai mult ca de obicei.

Pe deoparte, se poate simți ca o insignă de onoare și „dovada” că ai profitat la maximum de antrenament. Pe de altă parte, te poate îngreuna să te întorci la următoarea sesiune planificată, să vezi progresul sau să rămâi pe drumul cel bun cu rutina.

Deși febră musculară nu este singurul indicator al unui antrenament grozav (poți avea rezultate incredibile fără a simți dureri), este ceva pe care îl vei întâlni inevitabil dacă esti activ.

 

Somnul și mersul pe jos – cele două baze ale recuperării

Ar putea fi destul de greu să previ complet febra musculară, dar există totuși o serie de lucruri pe care le poți face pentru a accelera recuperarea. Fundamentele unei recuperări sunt somnul și mișcarea. 

Somnul este o necesitate pentru fiecare ființă umană, dar pentru cineva care face mișcare regulat, odihna bună a nopții nu este negociabilă.

Mersul pe jos, în ciuda faptului că nu te simți prea bine, este o modalitate incredibilă de a adăuga mișcare și de a crește fluxul de sânge într-un mod care să-ți facă articulațiile și mușchii să se simtă mai bine. 

 

Yoga pentru recuperare

Când cei mai mulți oameni se gândesc la yoga, își imaginează bărbați și femei flexibili și în poziții aparent imposibile. Așadar, poate fi o surpriză că, în yoga restaurativă, s-ar putea să nu te ridici niciodată de pe podea.

În secvențele de restaurare, execuți mișcări și poziții ușoare pentru perioade lungi de timp, folosind adesea elemente de recuzită pentru a face mișcările mai confortabile.

Vei descoperi rapid că ceva nu trebuie să fie intens pentru a avea un impact serios – pentru dovadă, încearcă doar să ți poziția „picioarelor sus pe perete” timp de cinci minute și observă cum se simt membrele inferioare înainte și după.

 

Alexandra Matiș

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button