Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Sportul și influența sa asupra imunității corpului

Se apropie sezonul rece, iar odată cu el apar și răcelile sau virozele respiratorii care sunt extrem de severe în special dacă ai sistemul imunitar scăzut. Există o mulțime de modalități prin care iți poți întării sistemul imunitar, însă cea mai recomandată este prin practicarea sportului.

Ce este imunitatea scăzută?

Îmunitatea scăzută semnifică slăbirea sistemelor de control ale sistemului imunitar, ducând la incapacitatea acestuia de a-și îndeplini rolul.
Celulele imune care circulă prin corp sunt centrate în țesuturile limfoide și organe, locul unde se regăsesc cel mai frecvent bacteriile, virusurile și microorganismele care provoacă îmbolnăvirea corpului uman. Conform unei declarații realizată de dr. David Nieman, profesor de biologie al Universității de Stat Appalachian din Stalele Unite ale Americii, exercițiile fizice cresc fluxul de sânge și limfă din organism prin contracțiile musculare și totodată stimulează circulația celulelor autoimune prin tot organismul, motiv pentru care fiecare medic recomandă practicarea sportului, mai ales în sezonul rece.
Conform studiului, există două tipuri de imunitate: imunitatea genetică, moștenită de la părinți care nu mai poate fi influențată pe parcursul vieții și cea dobândită care poate fi influențată în permanență de stilul de viață pe care il adoptăm.

Cum ne dăm seama că avem sistemul imunitar scăzut?

Atunci când răcelile, infecțiile urinare sau digestive sunt foarte frecvente și au o durată de peste 7 zile, necesitând tratarea periodică cu antibiotice, este vorba de un sistem imunitar slăbit. De asemenea, există și o serie de analize amănunțite care se pot realiza într-o clinică specializată care pot diagnostica dacă și unde există o problemă care slăbește imunitatea corpului.

Cum susținem imunitatea?

Adoptarea unui stil de viață sănătos crește în mod semnificativ răspunsul imunologic al organismului. De aceea, o igienă corectă este obligatorie, pe lângă un somn de minim 8 ore pe noapte și o dietă echilibrată care constă într-o alimentație bogată în legume, fructe, suplimente alimentare, dar și practicarea constantă a sportului.

Cum dobândim imunitatea prin sport?

Exercițiile fizice pot ajuta pe termen scurt la întărirea sistemului imunitar. Cel puțin 30 de minute de sport practicat zilnic ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, diminuează nivelul de stres și crește imunitatea corpului contribuind la buna circulare a sangelui și la oxigenarea eficientă a organelor. Indiferent de sportul pe care preferi să îl practici (alergat, exercițiile cu greutăți, înot, gimnastică etc.) include-l în viața ta de cel puțin 3 ori pe săptămână.

La Reshape Studio ai acum prima ședință cu personal training gratuită, alege-ți antrenorul favorit și haide să iți întărești imunitatea în sezonul rece.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button