Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

3 pași pentru a reveni în formă după sărbătorile pascale

Pregătirea pentru sărbătorile pascale implică mult timp petrecut la bucătărie sau în jurul casei, deoarece cu toții ne dorim să avem o masă copioasă și o locuință curată. Însă toate aceste pregătiri necesită mult timp și oboseală. Din acest motiv nu ne mai ajunge timpul, în cele mai multe cazuri, să ajungem la sala de fitness.
Odată ce antrenamentul și alimentația corectă au fost întrerupte, ne este mult mai dificil să revenim la obiceiurile sănătoase. Dar stai liniștit, nimic nu este imposibil, iar echipa Reshape Studio îți sare în ajutor cu câțiva pași pe care să îi pui în aplicare.

Primul pas este acela de a reveni la un program normal de alimentație. Cum facem asta? Ei bine, pentru început este indicat să încercăm să respectăm principalele mese ale zilei: micul dejun, prânzul și cina. Este recomandat consumul de fructe, legume, carne de pui, pește. De asemenea, este foarte important ca cina să fie ușoară, pentru a nu supraîncărca stomacul înainte de culcare. Tipurile de mâncare ce ar trebui evitate sunt cele care conțin mulți carbohidrați: produsele făcute pe bază de făină albă, spaghetele, cartofii; și de asemenea, cele ce conțin mult zahăr.

Al doilea pas este revenirea la Reshape Studio. După orice pauză, fie ea cât de scurtă, nu mai avem condiția fizică pe care am avut-o înainte. Astfel, primul antrenament va fi mai anevoios. De aceea antrenorii de la Reshape Studio vă recomandă să începeți cu exerciții ușoare, care să nu vă epuizeze în primele minute de antrenament, deoarece dacă începeți cu exerciții extenuante nu veți rezista mult, iar prima experiență la sală nu va mai fi relaxantă, ci istovitoare. Iar exercițiile de tip cardio sunt cele mai recomandate în cazul în care doriți să dați jos câteva kilograme.

De asemenea, antrenamentele la sală ajută la accelerarea metabolismului, astfel încât organismul nostru ajunge să ardă mai multe calorii chiar și în timpul repausului.

Al treilea pas este hidratarea. Apa este vitală pentru bunăstarea organismului nostru, mai ales după consumul excesiv de alimente bogate în sodiu și zaharuri. Totodată, pentru a avea un antrenament optim, este importantă hidratarea. În timpul exercițiilor fizice intense, corpul transpiră pentru a răci temperatura corporală, ceea ce duce la pierderea unei cantități semnificative de apă și electroliți. Dacă această pierdere nu este înlocuită de o cantitate similară de apă, poate duce la o serie de consecințe negative, precum:

  • o scădere a performanței sportive
  • oboseală, dureri de cap
  • amețeli și leșin
  • o creștere a riscului de leziuni sportive, cum ar fi întinderile și rupturile musculare

Echipa Reshape Studio vă sfătuiește să ieșiți din zona voastră de confort și să vă continuați antrenamentele după o pauză bine-meritată datorată Paștelui.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button