Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Câți pași pe zi este indicat să faci pentru sănătate

Iată unul dintre subiectele controversate din domeniul sănătății. Tot ce ține de mișcarea fizică ne interesează, iar în acest articol, am ales să elucidăm misterul numărului de pași pe zi recomandat. Știm că mersul pe jos face piciorul frumos, iar cu cât este mai lung traseul tău, cu atât mai bine. Oare să fie așa? A existat un mit care s-a dovedit a fi de fapt o simplu slogan de marketing. În cele din urmă, legenda celor 10 000 de pași pe zi a fost uitată, deoarece au început, îndeaproape și cercetările pe acest subiect. De ce? Se pare că 10 000 este ușor de reținut și o target mult prea mare pentru o persoană obișnuită să îi parcurgă! Dar care este adevărul despre numărul magic care te ajută să îți menții sănătatea fizică?

Menține un raport cuprins între 7 000-10 000 pași în fiecare zi

Studiul efectuat de către CARDIA (Dezvoltarea riscului coronarian la adulții tineri) în 1985 a fost cel care a oferit date precise. Timp de 11 ani, un grup de persoane, format din 2 100 de femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 38 și 50 a fost îndeaproape supravegheat. Aceștia au purtat un accelerometru care monitoriza numărul de pași. Între anii 2020-2021, cercetătorii au oferit rezultatele obținute, precum și o serie de observații. Ei bine, ideea este că cei care au reușit să se parcurgă între 7 000 – 10 000 au o șansă îb plus să trăiscă și să nu moară de la o vârstă prematură. S-a constatat faptul că organismul este mai în forță comparativ cu cei care nu au reușit să atingă cei 7 000 de pași. Partea surprinzătoare este că nu există un beneficiu în plus dacă depășești numărul rotund și ușor de ținut minte: 10 000.

Cum te ajută Reshape Studio să bifezi cei 7 000 de pași pentru sănătate
 
Mișcarea te motivează să stai departe de bolile metabolice, să scazi riscul obezității și să nu dai piept cu anxietatea. Este indicat să îți creezi o rutină sănătoasă sau mai bine zis, un program de mișcare de care să ții cont, indiferent cât de obosit ești! La Reshape Studio poți să îți îndeplinești acest obiectiv, deoarece în sala de Fitness din Cluj-Napoca te întâmpină traineri de top și aparatură modernă. Banda de alergat îți poate fi alături pentru momentele când te încălzești și îți pui sângele în mișcare. Ușor, ușor, ajungi spre ținta celor 7 000 de pași recomandați, iar vremea de afară nu mai este o scuză pentru tine! Alergă în ritmul tău, pentru sănătatea organismului și picioare modelate la una dintre cele mai exclusiviste săli de fitness din Cluj-Napoca.

Practică exercițiile Cardio care topesc colăceii și caloriile în plus

Dacă treci pragul sălii de fitness – Reshape Studio, ne luăm angajamentul ca la fiecare antrenament să efectuăm câte un exercițiu cardio. Spre exemplu, mai poți regăsi și aerobicul care oxigenează sângele și hrănește celulele. Acesta te solicită în totalitate, pentru că face parte din categoria exercițiilor de tip Cardio. În cadrul acestei sesiuni de mișcare intensă, efectuezi diferite mișcări ce îți îmbunătățesc și starea de spirit! La final, o să fii uimită de recordul obținut pe parcursul zilei și cu puțin ajutor din partea antrenorului personal de la Reshape Studio.

Și nu uita că cel mai bun proiect la care poți lucra ești chiar tu! La Reshape Studio, antrenorul personal se asigură că îți redă încrederea în tine pentru a-ți depăși limitele!

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button