Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Ce îți recomandăm să consumi înainte și după mișcarea fizică

Printre discuțiile cu clienții de la Reshape Studio, trainerii primesc fel de fel de întrebări pe care încercăm să le sintetizăm pe înțelesul tău într-un blog dedicat. Una dintre marile nedumeriri ale celor care se antrenează pentru tonifierea corpului este legată de consumul preparatelor înainte și după orele de efort din sala de sport.

Regula 1: Atunci când îți antrenezi mușchii și arzi o cantitate însemnată de grăsime, ai nevoie de cât mai multă energie pentru a reuși să duci la final sedința. Echipa Reshape Studio te sfătuiește ca înainte cu 2-3 ore să savurezi câteva alimente sănătoase, bogate în proteine și carbohidrați.

 

Regula 2: Evită să pășești în sala de fitness cu o senzație de sațietate. Indiferent de scopul urmărit – îți dorești să pierzi acele kilograme în plus sau îți propui să te menții, regula de bază este să nu te ridici de la masă cu stomacul plin. Chiar și atunci când faci o plimbare dimineața este indicat să te bucuri de o gustare sau un shake bogat în nutrienți (fulgi de ovăz, fructe confiate, pâine integrală, omletă).

 

Regula 3: Începe să îți educi corpul cu meniuri sănătoase. Pe zi ce trece, organismul tău se va adapta stilului sănătos și se va învăța să fie hrănit cu alimente sățioase care nu se depun atât de ușor.

 

Înainte de sport, răsfață-te cu o gustare care îți furnizează energia necesară

Vino la sală, fără niciun fel de grijă în privința stomacului care a avut timp să digere cele consumate. Din acest motiv, alege să savurezi înainte cu 3 ore o masă cu un aport caloric de 600 – 800, însă dacă programul sau contextul nu te ajută, atunci mănâncă doar 300 – 400 kcal înainte cu maxim 2 ore. Poate nu în fiecare zi, reușești să te sincronizezi, însă este esențial să ai un aport caloric format preponderent din carbohidrați (cereale, paste, orez, fasole, cartofi fierți) sau proteine (carne slabă, brânză degresată, pește, nuci, linte).

Secretul este să consumi preparatele din timp pentru a elimina senzațiile de greația sau sațietate.

După finalizarea antrenamentelor, te mai poți bucura de o gustărică

După orele intense petrecute în sala de fitness, simți nevoia să te recuperezi pentru a nu te confrunta cu durerile musculare sau starea de oboseală. Secretul pe care Reshape Studio ți-l oferă este să îți refaci rezervele imediat după relaxarea corpului. După aproximtiv o oră poți savura o gustare (banană, ou fiert sau un pahar de lapte din soia). Antrenamentele solicitante din sala de ftiness te conving că este indicat să ai parte de mese variate și cât se poate de variate! Mai presus de toate, în acest cadru dinamic, fructele și legumele sunt de nelipsit, considerate un izvor de sănătate!

Hidratarea, liantul dintre cele două acțiuni

Și înainte și după sesiunea de fitness este neapărat nevoie să consumi cât mai multă apă. În prima etapă, ai nevoie să te pregătești temenic pentru eforul fizic din sala de sport. Indicat ar fi să bei 500 ml de lichide înainte cu 2 ore de a veni la sala de sport. În acest mod, îți menții echilibrul și să ai parte de un grad de performanță vizibil. În timpul exercițiilor fizice, dar și după încheierea lor, echipa noastră îți recomandă să ai lângă tine permanent o sticlă cu apă, deoarece prin transpirație, corpul se deshidratează, iar pierderile trebuie recuperate.

Acestea au fost o parte dintre sfaturile generale, însă nu îți face probleme, deoarece la Reshape Studio fiecare client primește un program care se pliază pe necesitățiile sale.

Cel mai important este să nu te antrenezi pe stomacul gol niciodată, să consumi suficiente lichide și să îți reînnoiești pierderile după efort.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button