Multe planuri de dietă și fitness sunt o capcană, una concepută pentru a începe și a termina cu succes limitat.
La Reshape Studio ne ajutăm clienții să atingă fiecare obiectiv, de la pierderea de grăsime la creșterea musculară și vedem un model comun pe care lucrăm să-l anulăm. Modelul se încadrează de obicei în două categorii:
Opțiunea 1
- Dorești să începi un plan
- Poate cumperi o carte sau un program de dietă
- Te alături unei săli de sport
- Este frustrant din start și te învinovățești
Opțiunea 2
- Începi un plan
- Te simți entuziasmat
- Îți iei haine noi de antrenament
- Cumperi mâncare sănătoasă
- În cele din urmă ai pierdut brusc motivația
- Mersul la sală este mai greu
- A mânca sănătos nu mai este la fel de ușor ca înainte
- Acum totul se simte stresant
În ambele opțiuni, ajungi într-o poziție similară. Presiunea începe să ajungă la tine. Te strecori în deserturi sau gustări care nu fac parte din plan. Bucată cu bucată, începi să iei decizii despre care știi că sunt mai puțin decât ideale și – ca urmare – renunți la viziunea a ceea ce vrei să realizezi.
De ce îți pierzi motivația?
Problema cea mai mare este că îți lipsește un concept de bază care să îți permită să reușești. Motivația este reală, dar bazându-te doar pe ea este posibil să ajungi la frustrare și eșec.
Motivația este mult mai probabil să te mențină și să te ajute să atingi obiectivele, mai degrabă decât să te ajute să începi.
Creierul tău este uimitor, dar dacă vrei să-l faci să funcționeze pentru tine, este util să știi cum funcționează. Zona creierului care controlează motivația și puterea de voință este aceeași parte a creierului care se ocupă și de sarcinile de zi cu zi, de memoria pe termen scurt și de concentrare. Ia-ți un minut și gândește-te la tot ce trebuie să gestionezi zilnic.
Dacă vrei cu adevărat să-ți transformi corpul, cel mai important plan începe nu cu mersul la sală sau planul de masă, ci în schimb, cu o abordare care îți va întări mintea.
Aceasta se realizează cu intenție și angajament – două acte care îți transformă obiectivele într-un cadru clar de care creierul tău poate fi entuziasmat. Dacă îți poți antrena mintea să-ți înțeleagă obiectivele (și ce vei face pentru a le atinge), poți declanșa motivația.
- concentrează-te asupra obiectivelor mici realizabile, găsește modalități de a clarifica de ce sunt importante și stabilește intenții
- adoptă o abordare “pas cu pas”
- fă-ți obiectivul simplu, clar și ușor de urmat
Ar putea părea de bază sau chiar ridicol. Dar, în cel mai scurt timp, nu vei mai avea probleme cu motivația pierdută. Antrenarea creierului pentru succes va construi o mentalitate care te va ghida spre succes.
Alexandra Matiș
No Comments