Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Mersul la sală și sărbătorile

CUM NE PĂSTRĂM CE AM CÂȘTIGAT ÎN TIMPUL ANULUI?

 

Dacă Crăciunul tău arată de obicei așa: scăderea sesiunilor de sală, consumul crescut de alcool, pierderea motivației și mâncatul până când te doare stomacul… nu ești singur!

Sezonul sărbătorilor a venit cu adevărat, iar între petrecerile la birou, cumpărăturile de Crăciun și evenimentele de familie, poate fi dificil să îți respecți rutina de sănătate și fitness.

Da, Crăciunul este o perioadă de sărbătoare și de multe ori exces, ceea ce duce frecvent la rezoluțiile ferme de Anul Nou de a ne pune în formă și de a pierde în greutate, așa că nu este surprinzător că mulți oameni se luptă să își mențină o concentrare sănătoasă în decembrie. 

 

  • “Sunt prea ocupat cu pregătirile de Crăciun pentru a încadra exercițiile în ziua mea”
  • “Sunt invitat la o mulțime de petreceri de Crăciun și nu e frumos să refuzi mâncare”
  • “Îmi place Crăciunul, dar știu că exagerez cu mâncatul și băutul”
  • “În ianuarie, trebuie mereu să încerc să repar efectele sărbătorilor”

 

Dacă vreuna dintre frazele de mai sus îți sunt familiare, sfaturile noastre sigur te vor ajuta! Pentru a te bucura de sărbătorile de Crăciun și pentru a menține o concentrare sănătoasă, consultă ghidul nostru de fitness festiv.

 

Nu e capăt de lume dacă refuzi o invitație

Este ușor să te simți presat să participi la FIECARE eveniment la care primești o invitație în preajma Crăciunului, dar este bine să alegi și să alegi! Poate că ai primit prea multe invitații la evenimente (atât de populare!) și te simți copleșit la gândul că le vei participa pe toate – doar amintește-ți că dacă îți este pofta de o noapte în pat, urmărind Netflix sau o sesiune de sală și o cină sănătoasă de casă , este în regulă să spui nu.

 

Fă-ți un plan

În fiecare duminică, planifica-ți săptămâna! Programează-ți antrenamentele și pregătirea mesei, astfel încât să te simți pregătit și motivat să-ți depășești obiectivele. Atunci când dai peste câteva băuturi festive sau delicii în timpul săptămânii, vei avea totuși o bază solidă pe care să te întorci pentru a te menține pe drumul cel bun.

 

Rămâi flexibil

Fii flexibil în abordarea exercițiului tău. Dacă te găsești acasă mai târziu decât te-ai așteptat de la un prânz festiv, lăsând timp limitat pentru o sesiune de sală, mergi la o alergare prin bloc sau încearcă un circuit acasă! A face un fel de exercițiu este întotdeauna mai bine decât niciunul.

 

Nu uita de orele de somn

Sezonul sărbătorilor îți poate epuiza energia, așa că asigură-te că te odihnești suficient pentru ca sesiunile de exerciții să aibă în continuare un impact. Creșterea frecvenței exercițiilor fizice în timpul sărbătorilor poate avea efecte adverse dacă nu acorzi corpului tău timp suficient pentru a se recupera.

 

Relaxează-te și bucură-te de spiritul sărbătorilor

Acesta este cu ușurință cel mai important sfat. DISTREAZĂ-TE! Amintește-ți, călătoria ta de sănătate și fitness nu trebuie să fie totul sau nimic – poți găsi echilibrul pentru a te bucura de deliciile și experiențele din timpul sărbătorilor în timp ce ocazional faci puțină mișcare. Sigur, mergi la alergat dimineața și iei un mic dejun hrănitor, dar fă-ți o favoare și mănâncă puțin din budinca aceea de Crăciun.

Alexandra Matiș

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button